Založ si blog

Galko predal tanky za pár halierov, teraz keď ich potrebujeme, mlčí

Bývalý minister obrany Ľubomír Galko by mal vysvetliť škandalózny výpredaj tankov T-72. Celkovo 37 tankov po 22 – tisíc Eur za kus. Armáda s tankami pritom počíta.

V roku 2011 sa politik SaS chválil, ako výhodne predal tanky za dvojnásobok ceny. Podľa medializovaných informácií štát odpredajom získal – 824 tisíc Eur. Dnes by ste za každý kus dostali aj desaťnásobok. O takúto vojenskú techniku sa idú priekupníci potrhať a zarábajú na jej následnom predaji ( napr. tretím krajinám) obrovské peniaze. Môže za to samozrejme aj zmena bezpečnostnej situácie. Ľubomírovi Galkovi sa pred verejnosťou podarilo uhrať, že tá almužna, ktorú za to štát dostal je úspechom a celá vec zapadla prachom. O to však teraz nejde. Ministerstvo obrany nedávno oznámilo podľa publikovaných informácií, že chce udržať tankové vojsko a dokonca ho modernizovať.

Vskutku zaujímavá informácia. A to aj preto, že ak by Ľ. Galko bol o niečo dlhšie sedel na ministerskej stoličke tak by nebolo aby zachovávať. Tanky by boli kompletne rozpredané za smiešnu sumu. Nebolo by to prvýkrát, keď štát získal drobné. Tomuto politikovi sa podarilo rozpredať tiež vojenské samopaly po 11 Eur kus. A dnes sa dozvedáme, že zbrane zo Slovenska používajú teroristi.

Aby sme ale Galkovi nekrivdili o rušení tankového vojska hovoril aj jeho predchodca Jaroslav Baška zo strany Smer. Obaja sa samozrejme odvolávali na vojakov. Otázkou teda je, čo je to za bordel v tejto krajine. Tak raz tanky nepotrebujeme a za haliere predávame a inokedy sa o ne ideme potrhať. Ak má takto vyzerať rozhodovanie o našej bezpečnosti, tak to považujem za obrovský hazard, pretože ani v takj zásadnej otázke nikto nič negarantuje. Ako je možné, že sa nikto neozval, ako je toto vôbec možné? Čo to máme v tejto krajine za odborníkov? Je to na smiech a smrdí to len biznisom. Ľubomír Galko sa po zverejnení, že tanky v armáde ostanú neozval.

To považujem za pokrytectvo, človeka, ktorý tvrdí, že najlepšie bude riadiť túto krajinu. Ak sú tanky dobré a armáda s nimi počíta, tak podpredseda SaS Galko nesie politickú zodpovednosť za ich výpredaj a zrušenie tankového vojska čo sa mu nepodarilo. Galko by mal zvolať tlačovku, vyvodiť zodpovednosť voči sebe, alebo súčasnému vedeniu rozbiť jeho plány na zachovanie tankov a ich modernizáciu. Nemyslíte? Takýchto politikov pošlime všetkých do čerta.

Hašterenie pravicových strán

16.03.2016

Volebné obdobie máme zase raz za nami a stretávame sa s nevídanými výsledkami. Myslím, že väčšinu ľudí prekvapili, takisto ako aj mňa. Tradičné pravicové strany ostali pred bránami 5 percent, naopak neštandardné strany sa dostali do parlamentu. To svedčí o tom, že ľudia chceli vo vláde vidieť nové tváre. Najväčším prekvapením bola Ľudová strana Naše [...]

Nespokojná pravica

26.02.2016

Po prezretí mnohých článkov a informáciách v médiách som pomaly prišiel na to, že niektoré pravicové strany spravili veľmi veľa prešľapov a vyzerá to tak, že sú naozaj nepoučiteľný. Keďže som nespokojný s priebehom týchto konaní, rozhodol som sa pozrieť bližšie k jadru istých strán. Sám seba som sa pýtal, prečo by som mal ísť voliť tieto strany, keď [...]

Zvyšovanie minimálnej mzdy

16.02.2016

Zvyšovanie minimálnej mzdy v národnom hospodárstve je veľmi často riešená téma. Odráža sa od toho ekonomika štátu. Doteraz bola minimálna mzda na Slovensku v hodnote 380€. Od tohto roku, podpísal premiér zvýšenie minimálnej mzdy na hodnotu 405€. To znamená že výška minimálnej mzdy stúpla o 25€. Zvýšenie so stavom z roku 2009 predstavuje v nominálnej sume [...]

univerzita

Mladí Američania páchajú rekordne veľa samovrážd. Nikto presne nevie prečo

20.04.2024 11:28

"Tak veľmi si prajem, aby nám býval dal šancu mu pomôcť," hovorí Katherine Salasová zlomeným hlasom.

Italy Politics

Skrachované vzťahy šéfov vlád. Expremiér Babiš nie je jediný. Talianska líderka odkopla muža, keď sa zaliečal inej žene

20.04.2024 10:49

Rozvodom sa skončilo manželstvo už viacerých niekdajších predsedov vlád Českej republiky. A ktoré rozchody známych politikov vlani zvlášť rezonovali?

trump. súd

Muž, ktorý sa zapálil pri súdnej sieni počas procesu s Trumpom, zomrel

20.04.2024 10:37

Muž, údajne zo štátu Florida, rozdával podľa svedkov v parku letáky obsahujúce konšpiračné teórie.

North Korea tensions balistické strely test

Severná Kórea uskutočnila test 'superveľkej' hlavice pre riadenú strelu

20.04.2024 09:47

KĽDR tiež vykonala skúšobný štart protilietadlovej rakety nového typu "Pyoljji-1-2" v Západnom mori.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 4
Celková čítanosť: 18769x
Priemerná čítanosť článkov: 4692x

Autor blogu

Kategórie