Založ si blog

Hašterenie pravicových strán

Volebné obdobie máme zase raz za nami a stretávame sa s nevídanými výsledkami. Myslím, že väčšinu ľudí prekvapili, takisto ako aj mňa. Tradičné pravicové strany ostali pred bránami 5 percent, naopak neštandardné strany sa dostali do parlamentu. To svedčí o tom, že ľudia chceli vo vláde vidieť nové tváre.

Najväčším prekvapením bola Ľudová strana Naše Slovensko na čele s Mariánom Kotlebom, ktorá získala 8,04% hlasov. Keď sa pozrieme na volebné výsledky z hľadiska jednotlivých okresov, tak zistíme, že v Bratislavskom kraji  získala ĽS Naše Slovensko najmenej hlasov. Najviac hlasov získala ĽS Naše Slovensko od prvovoličov (18-21). Z týchto faktov si môže každý vytvoriť svoju ideu a svoj názor. Takéto alarmujúce, vysoké číslo tejto neštandardnej politickej strany je znepokojivé.  Otázne je, či môžu a aký môžu mať vplyv v parlamente?

Ďalšie prekvapenie, ktoré málokto očakával je strana SME RODINA na čele s Borisom Kolárom. Táto nová strana vznikla len nedávno. Nemyslím si, že by mohla niečím prispieť v parlamente, ale aj napriek tomu ju hlasy ľudí presadili do parlamentu.

Pravica by chcela vytvoriť stabilnú vládu, ktorá by obstála čo najdlhšie. Ale nič iné mi neostáva, iba sa opýtať, ako by tento cieľ chceli dosiahnuť? Už 24 hodín po voľbách sa medzi sebou zhadzovali a dokazovali si kto má pravdu a naopak, kto sa mýli. Toto ich hašterenie nasvedčuje tomu, že nie je zrejme možné, aby zostavili stabilnú vládu, ktorá by obstála celé vládne obdobie.

Víťazom z pravicových strán sa stala strana SaS. Dá sa povedať že prevzala žezlo po KDH a SDKú. Kam zmizli tieto dve kedysi hlavné strany pravice? To, že sa ani nedostali do parlamentu taktiež o niečom svedčí.

Strana SMER-SD sa snaží zostaviť vládu aj napriek tomu, že sami vládnuť nemôžu. Rokuje zo stranami ktoré sa prikláňajú k spoločnej vláde. Vidím tu aspoň snahu zo strany SMER-SD, ktorá sa snaží nejako vyriešiť túto patovú situáciu, ktorá nastala po voľbách. Táto strana si uvedomuje dôležitosť potreby zostaviť stabilnú vládu pred predsedníctvom v EÚ. Uvidíme, či sa im to podarí a dohodnú sa.

Galko predal tanky za pár halierov, teraz keď ich potrebujeme, mlčí

09.08.2016

Bývalý minister obrany Ľubomír Galko by mal vysvetliť škandalózny výpredaj tankov T-72. Celkovo 37 tankov po 22 – tisíc Eur za kus. Armáda s tankami pritom počíta. V roku 2011 sa politik SaS chválil, ako výhodne predal tanky za dvojnásobok ceny. Podľa medializovaných informácií štát odpredajom získal – 824 tisíc Eur. Dnes by ste za každý kus dostali aj [...]

Nespokojná pravica

26.02.2016

Po prezretí mnohých článkov a informáciách v médiách som pomaly prišiel na to, že niektoré pravicové strany spravili veľmi veľa prešľapov a vyzerá to tak, že sú naozaj nepoučiteľný. Keďže som nespokojný s priebehom týchto konaní, rozhodol som sa pozrieť bližšie k jadru istých strán. Sám seba som sa pýtal, prečo by som mal ísť voliť tieto strany, keď [...]

Zvyšovanie minimálnej mzdy

16.02.2016

Zvyšovanie minimálnej mzdy v národnom hospodárstve je veľmi často riešená téma. Odráža sa od toho ekonomika štátu. Doteraz bola minimálna mzda na Slovensku v hodnote 380€. Od tohto roku, podpísal premiér zvýšenie minimálnej mzdy na hodnotu 405€. To znamená že výška minimálnej mzdy stúpla o 25€. Zvýšenie so stavom z roku 2009 predstavuje v nominálnej sume [...]

Susko

Ministerstvo nežiadalo Najvyšší súd o konkrétne spisy, iba záznamy o prerozdeľovaní, tvrdí Susko

25.04.2024 15:05

Šéf rezortu Boris Susko nerozumie, prečo by ministerstvo nemalo na kontrolu procesu nárok.

kočner, kuciak

Pojednávanie v kauzách Donovaly a Báč zrušili, obžalovaným je aj Kočner

25.04.2024 14:27

Kauzy sa týkajú páchania ekonomickej trestnej činnosti.

Radek Sikorski

Chceme byť jednou z krajín, ktoré určujú smerovanie EÚ, znie z Poľska. Sikorski poslal ostré slová Moskve

25.04.2024 14:27

Poľské ministerstvo zahraničných vecí uviedlo, že Sikorského vízia je úzko prepojená s víziou francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona.

remišová

Remišová: Konanie premiéra vykazuje známky zastrašovania súdnej moci

25.04.2024 13:50, aktualizované: 15:34

Remišová to uviedla v reakcii na utorkovú kontrolu rezortu spravodlivosti na najvyššom súde.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 4
Celková čítanosť: 18774x
Priemerná čítanosť článkov: 4694x

Autor blogu

Kategórie